Sprog: Dansk

Language: English

Sprache: Deutsch

Lingua: Italiano

Loving Italy facebook

Pescia - Toscana + Umbrien

Pescia

Pescia ligger mellem den berømte middelalderby Lucca og kurbyen Montecatini Terme i det nordlige Toscana.

Det er en typisk toscansk provinsby med små butikker og supermarkeder. Der er jævnligt grøntsags marked på byens lille torv og torvedag på det store torv midt i byen.

Der er ca. 10 minutters kørsel til motorvejen mellem Firenze og Pisa, og landevejen ud af byen mod vest fører direkte til Lucca.

Byen har en af Europas største blomstermarkeder for professionelle.

Der er rige muligheder for at udforske Toscanas kulturhistorie fra Pescia. Man kan køre i bil til Firenze på ca. 30 – 45 minutter. Det skal dog anbefales at tage toget, da parkeringsforholdene i Firenze er kaotiske og det er dyrt at parkere, og toget holder midt i Firenze.

Det tager kun 15 – 20 minutter at køre til Leonardo da Vinci´s fødeby, der hedder Vinci via den smukke by Pistoia, og mod vest tager det kun 5 minutter at køre til den nærliggende landsby Collodi, hvor eventyret om Pinocchio blev skrevet i paladset ovenover byen. I dag kan man besøge paladsets ny renoverede park og forlystelsesparken Pinocchio.

Collodi kan også nås via en romersk vandresti mellem Pescia og Collodi. Her skal man regne med, at det tager cirka 1 time.

Middelhavet og Pisa kan nås på ca. 30 minutter.

Der er en overkommelig afstand til marmorbruddene ved Massa-Carrare, hvorfra Thorvaldsen og Michelangelo fik deres marmor, og du kan hurtigt nå det storslåede område omkring La Specia med de charmerende landsbyer i Cinque Terre